Wie de lange laan volgt naar het landgoed van Sédières zal gefascineerd zijn bij de aanblik van het statige kasteel dat aan het einde van de weg opdoemt. Gelegen op een licht glooiende heuvel vormt ‘Château de Sédières’ het majestueuze middelpunt van honderddertig hectares aan fraai onderhouden parken, romantische vijvers en stille meren. De intensieve renovatie die het jaren geleden onderging heeft gelukkig niets van de middeleeuwse uitstraling verloren doen gaan. Het landgoed is opengesteld voor publiek. Iedereen is welkom om te genieten van de rustige, natuurlijke charme van deze historische plek.

“Slenterend langs heldere meren met rode en witte waterlelies, kwakende eenden en dansende waterjuffers lijkt de tijd stil te staan.”

Beter nog, met een beetje fantasie waant de bezoeker zich al snel in een andere tijd. In de verte klinkt het geluid van hoefgetrappel en kletterende wapenuitrustingen. Ieder moment kan een groep ruiters, gehuld in stofwolken over de zandpaden aanstormen om een belangrijke boodschap over te brengen aan de kasteelheer. Tenminste, zo lijkt het. Met een knipoog naar de middeleeuwen. Tussen de vijvers en meren die kwa ligging in hoogte verschillen klateren watervallen over grijsblauwe stenen die geheimzinnig oplichten onder de bruisende watermassa. Sportvissers kunnen hier hun hart ophalen. Natuurlijk wel met een vergunning. Via uitgezette routes, die varieren in afstand, wordt wandelen een feest. Er is zoveel natuurschoon te zien dat de kilometers ongemerkt onder de sportschoenen verdwijnen. In één van de bijgebouwen kan de actieve vakantieganger terecht die zich graag bezighoudt met het rondtrappen van de pedalen. Voor ieder is een passende fiets aanwezig, of het nu om een racefiets, mountainbike of E-bike gaat.
De huurprijzen zijn betaalbaar. Ter plekke staat een hulpvaardig team klaar om advies, uitleg en informatie te geven. Routes van verschillende afstanden slingeren door het afwisselende landschap waarin rust en natuurschoon centraal staan.
Al vroeg in het seizoen wordt het landgoed in beslag genomen door de boerenmarkten waar vooral de locale produkten een belangrijke plaats innemen. Daarna volgen gedurende het lange zomerseizoen bijzondere evenementen voor jong en oud. Muziek neemt daarbij een belangrijke plaats in op het programma. De tonen van zowel klassieke als moderne openlucht concerten zweven op zwoele zomeravonden met de koele avondbries over de landerijen. Een expositieruimte binnen de dikke muren van de oude burcht toont de bijzondere kunstwerken van zowel regionale kunstenaars als artiesten daarbuiten. Cultuur, sport, natuurschoon en historie gaan hand in hand op dit indrukwekkende landgoed dat een belangrijke plek inneemt in het rijtje van regionale toeristische attracties in de Correze. Château de Sédières ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf de Camping Lallé