Vanaf 9 juni zijn de Franse grenzen open en vakantiegangers van harte welkom. Het is de bedoeling dat het rustig versoepelen van de strenge maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus samengaat met het snelle vaccinatieplan waardoor een goed evenwicht ontstaat voor de langzame terugkeer naar een zo normaal mogelijk leven. En bij dat leven hoort een vakantie, liefst nog even zo veilig mogelijk. Frankrijk is bij uitstek geschikt om een zorgeloze vakantie door te brengen. Ruimte en rust in overvloed!

‘Frankrijk is bij uitstek geschikt om een zorgeloze vakantie door te brengen. Ruimte en rust in overvloed!’

Camping Lallé is er klaar voor om gasten te ontvangen. Een klein paradijs middenin het afwisselende platteland van de Corrèze. Door de ruime plaatsen is er voldoende leefruimte voor iedereen. De liefhebbers van ‘benen op de bank, boek in de hand’ kunnen gebruik maken van de bibliotheek met ruime keuze aan leesvoer. Mensen die graag bewegen vinden hier meer dan genoeg mogelijkheden. Mountainbikers en andere tweewielers kunnen zich uitleven op een van de vele routes. Geen zin of mogelijkheid om de fietsen mee te nemen? Huren is mogelijk op het kasteel van Sédières dat op een steenworp afstand ligt van de camping. Daar zijn ook volop routes te vinden. Kilometers lopen zonder andere mensen tegen te komen, genieten van wilde bloemen en planten, hier en daar een hert door het bos zien rennen. Dat zijn de privileges van de wandelaars die in deze streek werkelijk alle kanten op kunnen.

‘Dat zijn de privileges van de wandelaars die in deze streek werkelijk alle kanten op kunnen.’

De Corrèze staat bekend om haar boeiende historie die ver terug gaat in de geschiedenis. De tijd lijkt stil te staan in oude dorpen waar je al snel het gevoel krijgt binnen te lopen in een middeleeuws boek. In de grotere steden hebben eeuwenoude attracties een ereplaats behouden tussen de allernieuwste uitvindingen van de 21ste eeuw. Er is voor iedereen wat te beleven. Of het nu gaat om een frisse duik in één van de koele meren, een dagtrip naar ‘les Tours de Merle’ of een paar uurtjes ‘shop struinen’ in de gezellige binnenstad van Brive. Teveel mogelijkheden om op te noemen. Daarom is de reisgids op onze campingsite aan te raden voor iedereen die wat meer wil weten over de omgeving.

‘Er is voor iedereen wat te beleven.’

Na een ontspannen uitstapje vol nieuwe indrukken is het heerlijk ‘thuis komen’ op de camping. Geen zin meer om te koken? Een hapje op het terras of iets lekkers afhalen maakt het vakantiegevoel compleet. Met een koel drankje of een ijscoupe napraten over een mooie belevenis of simpelweg voor de caravan of tent stil luisteren naar het concert van de vele vogels dat aangevuld wordt met het ritmische tjirpen van de krekels. Bestaat er een mooiere afsluiting van een relaxte zomerse dag?

‘Wij helpen graag mee, om de slingers op te hangen!’

De vakantietijd zou, zeker na dit vreemde jaar, voor iedereen een soort oase moeten zijn waarin alles wat moeilijk is een beetje naar de achtergrond verdwijnt en de batterijen opgeladen worden. Het leven mag best even een feestje zijn. Wij helpen graag mee om de slingers op te hangen!

Van harte welkom!

Team Camping Lallé